2013.08.30.
23:55

Írta: János_

Szenvedélyes hipnózis

 

Reggel felébredés előtt hipnózishoz hasonló állapotban vagyunk. Az ébrenlétre jellemző a béta agyhullámok, meditációban az alfa vagy a théta hullámok állapotáig is eljuthatunk.

A hipnózis egyfajta módosult tudatállapot. Ha álmodozol, vagy a kreatív énedet veszed elő, tehát kizárod a külvilágot, amik mind olyan helyzetek, mint amit a hipnózisban élhetünk át. A kérdés, hogyan használjuk fel ezt a tudatállapotot.

Ebben az állapotban a tudatalattiban lévő érzelmekkel, és a szokásmintákkal tudunk dolgozni. Tehát fel lehet használni káros szokások kiküszöbölésére, átalakítására.

Mindenesetre naponta kétszer, elalváskor és ébredéskor mindig átéled ezt a tudatállapotot. A hipnózis egy olyan eszköz, mely által a terapeuta tudatosan hozzáférhet tudatalatti információkhoz (természetesen ezzel a hipnotizőr nem élhet vissza, mert annyi tudatosság van bennünk ilyen állapotban is, ha az akaratunkkal ellenkezőt kéne megtenni, rögtön felébredünk a hipnózisból). Egy utazás a tudatalattiban, lehet egyszerre egy elbűvölő élmény is. Itt jön képbe a tudatosság, mivelhogy hipnózisban a tudatosságot kapcsoljuk ki, ezért megfelelő irányítással gyógyító hatású lehet. Olyan mély, a tudatalattiban lévő információkhoz is hozzáférhetünk, ami segít önismereteinkben, belső nyugalmunkban és a teljes harmóniánkban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szenvedelyem.blog.hu/api/trackback/id/tr555485545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása